16 Temmuz 2014 Çarşamba

modern kölelik!

-eve yakın olsun daha 7. snıfta, okuldan sonra etüdlerine de katılsın tabi öyle bi seçeneği olmalı kesinlikle...
-biz memnun kaldık buradan derece yapan bayaa öğrencisi varmış, sizinkini de yollayın bence hem artık 8. sınnıf şakası yok bu işin.
-x anadolu lisesini kazandı bizim kız/oğlan e çok çalışmıştı ama bu sene sorular zormuş biraz 3. tercihimize girebildik.
-eee liseyi de yarıladı artık kadıkoy en iyisi hem bütün dersaneler oralarda. 
-özel sınıfları varmış bunların, her ay 96 tane özel deneme yapıyolarmış. sonuçlarına göre 787451 tane daha özel test çözdürüyolarmış o yüzden seçtik. 
-968 net yaptı bizimki, hangi üniversiteyi seçse bilmiyo, e tabi bölümde önemli x istiyo ama bu puanla x okusa yazık, biz y den yanayız.
-üni de bitti hayırlısıyla iş bakıyo işte bizimkisi...

hepimizin hayatı! iğrenç eğitim sistemimizin bizi nasıl adım adım çürüttüğü...

size yukarıdaki cümlelerimle modern köleliği özetledim. hayatımızın ennnn güzel yıllarını şıklar içinde boğularak geçirirken aslında hiç okumuyoruz, hiç bişi öğrenmiyoruz. hiç ama ya. sadece daha kalifiye köleler olabilmek için çabalıyoruz. sonrası da işte bok gibi bir ülke, mutsuz köleler, daha fazla sosyal medya daha az ilişki. sevmiyoruz, sevilmiyoruz çünkü o kadar yoğunuz ki, hep o kadar işimiz var ki. bu ve buna benzer çok cümle geziyo ortalıkta. mutsuz cümleler. sevdiğiniz işi yapın, sevdiğiniz şarkıyı dinleyin, dans edin, ya korkmayın, sevmiyosanız da arkanızı dönüp gidin.

Ulan ne yaşadın da bunları yazıyosun daha da demeyin. Sevmek çok şeyi değiştiriyo hepinizden bi tık fazla deneyimledim bunu. 

çimlere oturamazdım, ağaçlara sarılıyorum! Sevin.




1 yorum:

  1. Bazen de en tuhafı insanın neyi sevip sevmediğinden bir türlü emin olamaması değil mi sanki..

    YanıtlaSil